Evenementen

Smithy’s Teenage: Quincy Wilson

vrijdag, 22 februari
20:00 - 00:00

Podiumbeest Quincy, bekend van het programma House of Talent, wil het helemaal gaan maken als DJ. Naast het draaien zingt Quincy ook zijn eigen platen in en MC’t hij tijdens optredens. De vrolijke en excentrieke Quincy ziet het leven als één groot feest. Binnen vijf jaar hoopt hij vele hits gescoord te hebben waarop iedereen compleet losgaat. Hij zou het te gek vinden als het publiek na zijn optreden zegt: “Zo, die Quincy Wilson heeft de zaal keihard gesloopt!”.

– 12 t/m 17 jaar.
– Alcoholvrij.


 | Meer informatie      | Ik ga hier naar toe!    

Smithys’s Boerenavond: kneiters en piraat station gien gemekker

zaterdag, 23 februari
22:30 - 03:00

Kneiters, uit Twente, is een nieuwe band in het (boeren)rock en dialectgenre. Nieuw maar alle muzikanten hebben hun sporen meer dan verdiend in diverse bands waaronder:
Spitfires, Rendez Vous, B-Gentle, Big Nick, Dolly en zien Tarrels, Spelbrekers en Diep Triest.

Kneiters onderscheiden zich met name door het spelen van eigen nummers en ook bijzonder, een Spitfires tribute. Naar wens aan te vullen met de man van het eerste uur, Hein v/d Spitfires !!
Daarnaast spelen Kneiters uiteraard ook covers van Normaal, Jovink, Mooi Wark en Bokkers.

Aangezien de mannen van Kneiters allemaal kunnen zingen is er ook een grote variëteit in leadzang maar ook vooral meerstemmige vocals.
Met het eerste eigen nummer “Carbid” van december 2017 hebben Kneiters een zeer goede indruk gemaakt en is veel gedraaid op diverse media en veel gedownload. De verwachting is in april 2018 een volledig album af te hebben.


 | Meer informatie      | Ik ga hier naar toe!    

Smithy’s: Snelle

zaterdag, 02 maart
22:30 - 03:00

2 februari komt Snelle’s single ‘Time Flies’ uit. Van 0 tot 100: 1,5 miljoen streams in een jaar, dat gebeurt niet zomaar. Hij stamt uit Deventer, maar heeft de grens van geboortedorp Gorssel allang overschreden.  Wij spraken met de opkomende rapper over aankomende muziek en meer.

‘Ik word ineens op straat herkend. Niet op shows en festivals, maar in de bus op weg naar mijn bijbaan’, vertelt Snelle. Het afgelopen jaar is voor hem turbulent geweest. Een tijd terug tekende hij bij het label van Jebroer, kort daarna verscheen hij op het retepopulaire 101Barz.


 | Meer informatie    

Smithy’s: beats by esko

zaterdag, 09 maart
22:30 - 03:00

Een producer en DJ met rapskills zijn schaars in Nederland. Laat staan dat deze persoon ook nog labeleigenaar is. Esko is deze uitzonderlijke artiest die met zijn platenlabel Van Klasse al een prominente plek heeft bemachtigd in de Nederlandse urban scene.

Geboren als Stacey Walroud ontdekte hij de rapmuziek op zijn negende via een oudere vriend. Zijn helden waren destijds Eminem, Nas en 50 cent. In deze tijd begon Stacey zelf ook teksten te schrijven. Beats pakte hij eerst van internet. Later ging hij aan de slag met Fruity Loops, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds in werkt.

Op zijn 13e nam hij zijn eerste track op en de artiest Esko was geboren. Dat het nog even duurde voordat zijn carrière van de grond kwam, was omdat het leven Esko in de weg zat. Zijn thuissituatie was dermate slecht dat het gezin kampte met schulden waardoor Esko zijn heil op straat zocht en belandde in de wereld van stelen en drugs dealen. “Ik was in die tijd geen makkelijk mannetje”, herinnert hij zich achteraf. “Zeg maar gerust: een probleemkind.”

Esko hing deze tijd veel in het jongerencentrum. Hier kwam hij Bart van Houten, toen vrijwilliger bij het jongerencentrum, tegen die al enige ervaring had in de muziekwereld. Van Houten was onder andere bijna twee jaar manager van Osdorp Posse. Hij was zó onder de indruk van het talent van de toen 13-jarige Esko, dat hij hem aanbood te helpen bij het opbouwen van een carrière. Naar eigen zeggen was Esko echter nog niet klaar voor deze stap: “Bart wilde me cursussen laten volgen, computerprogramma’s onder de knie laten krijgen om mijn beats naar een hoger niveau te tillen. Hij had dat voor me geregeld, maar ik ben niet eens komen opdagen. Achteraf gezien een misstap, maar destijds vond ik het belangrijker om jointjes te roken en op straat te hangen. Ik was wel serieus bezig met muziek, maar ik nam niet graag raad aan van andere mensen. “ Van het geld dat hij verdiende op straat kocht hij studioapparatuur. Zo zette Esko zijn eerste stappen als producer voor andere artiesten.

Het dieptepunt kwam toen het zó uit de hand liep dat Esko naar een besloten inrichting werd gestuurd; tussen een internaat en een gesloten gevangenis in. Ruim een jaar bracht hij hier door; alleen in de weekenden, als hij naar huis mocht, kon hij bezig zijn met zijn muziek. Toen hij op zijn 18e vrijkwam, besloot hij zijn leven om te gooien. “Na deze tijd heb ik de kans gekregen om met artiesten als Bokoesam in de studio te duiken. Ik besloot 110% voor mijn muziek te gaan. Dat is echt mijn redding geweest.”

Om zijn beats werd steeds meer gevraagd. Esko werkte in de beginjaren met Bokoesam, Keizer en Negativ van het label Nindo. In 2013 groeide zijn naam door de 101Barz-sessie van Negativ, waar hij aan meedeed. Door de vele views op internet werd dat de echte ‘aftrap’ van Esko, zegt hij zelf. Het bracht hem terug bij Bart van Houten, die na het zien van 101Barz contact opnam. Deze keer aanvaardde Esko wél zijn hulp, en een jaar later bestond Van Klasse-label. “Bart is het zakelijke brein, ik het creatieve. Het werkt tussen ons omdat we de rollen zo duidelijk verdeeld hebben. We kunnen als een gek botsen, elkaar bijna naar de keel willen grijpen, maar desondanks zijn we een dreamteam.”

Dat blijkt uit het resultaat. Van Klasse heeft een aantal artiesten getekend, als Hansie, Jermaine Niffer en Josylvio. En ook Esko’s eigen carrière zit nog steeds in de lift. Op zijn EP Probleemkind rapte hij over zijn jeugd, waarbij hij de negatieve ervaringen omzet in positieve teksten. Omdat hij zich niet wil beperken door een genre, ontstond The Blockparty, waarin hij zich muzikaal uitleeft met MC Gilly Guillermo en DJ D-Train.

Esko’s rapcarrière is inmiddels ingehaald door het succes als producer. Zijn herkenbare, op trap geïnspireerde beats vinden nog steeds gretig aftrek bij grote rapnamen als Sevn Alias, Jonna Fraser, Hef, Adje, Cho, Lijpe, 3robi, Kempi, The Partysquad, en vele anderen. Het debuutalbum Ma3seb van Josylvio is voornamelijk geproduceerd door Esko. Op het album Streetknowledge van Adje staan uitsluitend producties van Esko.

Esko over produceren: produceren is niet alleen beats maken, als producer creëer ik samen met de artiest het hele nummer. Urenlang puzzelen hoe we een refrein beter kunnen maken, een toon nét iets anders moeten pakken… “het hele project van een track tot resultaat brengen, dat is de taak die ik omarm.”

 


 | Meer informatie      | Ik ga hier naar toe!      | Ik ga hier naar toe!    

Smithy’s: F1rstman

zaterdag, 16 maart
22:30 - 03:00

Syed werd geboren in Pakistan en verhuisde met zijn familie naar Rotterdam toen hij drie jaar oud was. Hij speelt sinds jonge leeftijd percussie en trad op in de theater- en percussiegroep Fata Morgana[1] tijdens verschillende festiviteiten in Den Haag. Na een auditie in het Circustheater in Scheveningen[2] kreeg hij op zijn elfde een van de vier rollen van Simba in de musical The Lion King van Joop van den Ende.[1]

Jan Schelvis van Fata Morgana nam Syed op een dag mee naar een optreden van de Amerikaanse wereldkampioen beatboxen en rapper Rahzel. Door dit optreden besefte hij dat percussie een vorm van kunst is. Hij ontwikkelde zich er verder in en behaalde op zijn vijftiende de vierde plaats tijdens het Nederlands kampioenschap beatboxen. Ook trad ook steeds vaker op in buurthuizen en wijkfeesten en daarnaast was in televisieprogramma’s te zien als BlinQVillia Life en Zapp. Vanaf zijn zestiende maakte hij er ook muziek naast met een vriend en zijn broer. Bij de samenwerking onder de naam Ngs sloten zich daarna nog meer jongeren aan. Enkele nummers uit die tijd waren Laat me van je houden en Bin Lagami.[2]

In 2015 verschenen zijn eerste singles. Round & round (2015), die hij maakte met Lil’ KleineDyna en Bollebof, bereikte de Nederlandse Top 40. Hetzelfde geldt voor Overal (2016) waarvoor hij samen met DJ Youss-F & Boefde videoclip maakte in Marokko.[1] Andere hits in 2016 waren Op en neer en Squat. In 2017 bracht Syed in samenwerking met Sandro Silva en Badd Dimes de single That Girl uit.


 | Meer informatie    

Smithy’s: BACK TO THE 90’s (Broadway)

vrijdag, 22 maart
21:00 - 01:00

Broadway, de naam staat in de wereld synoniem voor glamour, klasse, verrassend entertainment en sfeer. Wie wel eens op Broadway is geweest ziet en proeft daar de cultuur van muziek en beleving en laat zich keer op keer verrassen. Zo is het ook bij Broadway de Band.

Dat is een combinatie van ontzettend veel ervaring, heel veel enthousiasme, een hoog muzikaal niveau, een zeer verrassend repertoire vol Guilty Pleasures en een feest van herkenning, 6 zeer sympathieke top musici en een geweldige hardwerkende crew. De ideale invulling voor elk event, want de coverband Broadway kan en wil alles en overal spelen. Van bedrijfsfeest tot de grootste tentfeesten en van de meest intieme bruiloft tot een swingende discotheek.

Broadway is de ideale band om mee te werken. Zonder allerlei fratsen maar gewoon zeer gedegen, altijd optimaal presterend en bovenal van een top niveau in Nederland. Broadway behoort tot de top van de Nederlandse coverbands en laat dat altijd en overal zien!

Broadway is een altijd vernieuwende band en laat dit steeds weer blijken. Met nieuwe repertoire, nieuwe podiumdelen, nieuwe lichtshows, gebruik van specials zoals CO2 en fireblasters en nog meer klasse en glamour! Dus komt dat zien!


 | Meer informatie      | Ik ga hier naar toe!      | Ik ga hier naar toe!    

Smithys: poar neem’n

zaterdag, 23 maart
22:30 - 03:00

Dat gevoel na een zware werk- dag/week en dan de eerste slokken van een welverdiend pilsje

Poar neem’n

Een jubileum, bruiloft of een gelukkig moment bezegelen

Poar neem’n

Een nieuwe woning, verjaardag, het behalen van een diploma

Poar neem’n

Je hebt gewonnen met je voetbalteam! politieke partij! of de targets van je afdeling behaald!

Poar neem’n

Een potje poker met de boys!

Poar neem’n

Bijkletsen met een goede vriendin!

Poar neem’n

Het is zomer! Barbecue aan en ‘n poar neem’n!

Een vakantie, je hebt er hard voor gespaard: Provence, Cherchonisos, Bulgarije, Lloret de mar, Croatië!

POAR NEEM’N!

Mooie muziek, of andere kunst, op een festival met 30.000 anderen of in een besloten gezelschap

Poar neem’n

Om het leven te vieren.

Omdat het moment juist is.

Omdat het bier in de aanbieding is.

POAR NEEM”N

Wij staan voor onbeladen, humor, feest en doen eigenlijk gewoon wat ons leuk lijkt. #heya

PS: Poar neem’n zijn we ook gek op.


 | Meer informatie      | Ik ga hier naar toe!